Kijkje achter de schermen op de bouwplaats

20 oktober '22

Tijd voor een update! We zijn weer ruim een maand verder sinds de borrel op de bouwplaats van De Nieuwe Veiling en er is inmiddels veel gebeurd met de woningen. Zoals jullie vast wel begrijpen is het niet veilig om op eigen houtje rond te lopen op de bouwplaats om een kijkje te nemen. We begrijpen de nieuwsgierigheid natuurlijk wel dus zodra de woningen uit de steigers zijn is er een kijkmiddag. Voor nu geven we alvast een blik achter de schermen, want we staan zeker niet stil!

image alt

Stap voor stap

Alle woningen staan inmiddels in de steigers en zijn al voorzien van de eerste verdiepingsvloeren en de zoldervloeren. Ook zijn de kozijnen van de begane grond en eerste verdieping bij alle woningen aangebracht. De metselwerkzaamheden zijn in volle gang: de bouwmuren van de tweede verdieping bij bouwnummer 43 tot en met 51 worden momenteel gelijmd en daarna zijn de bouwmuren van de tweede verdieping van de overige woningen aan de beurt. 

image alt

En verder....

Na het lijmen van de tweede verdieping worden de dakplaten van de platte daken aangebracht, de kozijnen van de tweede verdieping gesteld en gaat de metselaar het metselwerk tot en met de dakranden optrekken. Hierna worden ook de kappen en boeidelen, goten, platdakbedekking en dakpannen aangebracht.

image alt

Bezoek aan je huis

Nu wil je natuurlijk weten wanneer het moment is aangebroken om de woning te zien. Wanneer de woningen uit de stijgers zijn en in de afbouwfase komen organiseert de aannemer een kijkmiddag. De uitnodiging voor deze middag volgt nog, maar tijdens het kijkmoment kun je het reeds aangebrachte meer- en minderwerk en de tegelafwerkingen controleren. Het is natuurlijk belangrijk dat het geheel naar wens is uitgevoerd. Dit is ook een mooi moment om de keuken of andere inrichtingszaken in te meten en je nieuwe buren weer eens te zien.

image alt

Wanneer is de oplevering?

Het moment waar jullie allemaal op wachten: de oplevering. Op dit moment streven we ernaar om de woningen voor de bouwvak van 2023 op te leveren. Door onvoorziene zaken zoals vorst, hevige regenval, leveringsproblemen van materialen of vertraging bij de Nutsbedrijven kan de nu aanwezige planning wijzigen. Hier brengt de kopersbegeleider van de aannemer je dan uiteraard van op de hoogte. Een aantal weken voor de definitieve oplevering hoor je dan ook de exacte datum en het tijdstip!

Heb je een vraag? Neem contact met ons op
Algemene vraag? Bekijk de veelgestelde vragen