Inschrijving woningen fase 7 gesloten

6 januari '21

De reguliere inschrijving van de woningen in De Nieuwe Veiling fase 7 is gesloten. Heb je jouw voorkeuren doorgegeven? Dan zie je donderdag 7 januari rond 12:00 uur in jouw account de uitslag van de toewijzing en je ontvangt een e-mail. Heb je geen woning toegewezen gekregen dan ben je op de reservelijst geplaatst. Ook dat zie je terug in jouw account.

Belangstelling voor de woningen na de inschrijving

Ben je nieuw op deze website of ben je enthousiast over de woningen, alleen de inschrijving gemist? Geen probleem! De verkoop van de 19 woningen is gestart op 17 december 2020 en tot en met 4 januari kon je inschrijven op een woning. Ook al is de inschrijving gesloten, meld je dan toch aan als reservekandidaat en neem contact met ons op. Wie weet maak je nog kans als reservekandidaat!

Neem contact op

De toewijzing

Je hebt je ingeschreven voor een nieuwbouwwoning; nu is het wachten op de toewijzing. Een spannende periode! Hoe verloopt de toewijzing van een woning? Hoe krijg je te horen dat de nieuwbouwwoning voor jou is? En wat zijn je kansen op een woning als je er in eerste instantie geen hebt toegewezen gekregen? De notaris verzorgd de loting en op basis van de eerste voorkeuren en de rangnummers van de kandidaten worden de woningen toegewezen. Vervolgens zijn er twee mogelijkheden: wel of geen woning toegewezen.

Wel een woning

Gefeliciteerd! Je hebt een woning toegewezen gekregen! In jouw persoonlijke account bevestig je binnen 48 uur de optie en daarna bepaal je zelf hoe je het aankoopproces wil doorlopen. Dat kan via de makelaar, volledig online of een combinatie van beide. Jouw keuze! Wil je er toch vanaf zien? Dan annuleer je de optie. Ook dat doe je via jouw account. Dat is kosteloos en zonder verplichtingen.

Geen woning

Helaas, er waren meer kandidaten dan woningen waardoor je geen woning toegewezen hebt gekregen. In jouw account zie je dat je reservekandidaat bent op jouw voorkeurswoning(en). Als iemand afziet van zijn of haar optie, dan wijzen we opnieuw toe aan de resterende kandidaten met een eerste voorkeur voor dat betreffende bouwnummer. Wij nemen dan contact met je op. 

De optieperiode

Ja, je gaat echt die nieuwbouwwoning kopen! Allereerst volgt een optieperiode waarin de woning exclusief voor jou vrijblijvend gereserveerd is. Je kan een afspraak inplannen bij de makelaar, de contracten direct online tekenen of een combinatie van beide. In de optieperiode kun je de koop nog even laten bezinken, eventuele vragen stellen en bijvoorbeeld je hypotheekmogelijkheden checken. Doorgaans duurt een optieperiode een week. Hierna kun je de koop- en aannemingsovereenkomsten tekenen. Maar eerst nog even duimen op een goede loting dus!

Wat is jouw budget? Financiering
Hoe werkt dat eigenlijk? De toewijzing