Bouwupdate januari 2023

26 januari '23

Zoals ook weer uit de foto's blijkt, verloopt de bouw van de woningen van De Nieuwe Veiling fase 8 nog altijd voorspoedig. Lees en kijk je weer mee met de bouwupdate? Dan weet je precies hoe het er medio januari 2023 voor staat op de bouwplaats in Langedijk.

image alt

Blok 1

De woningen met bouwnummer 43 tot en met 51 zijn nu voorzien van hun kappen, boeidelen, goten en dakbedekking. Ook zijn de pannen gelegd en (indien van toepassing) de zonnepanelen geplaatst. Het metselwerk is klaar en er is gestart met het voegwerk van de gevels. Zodra het voegwerk gereed is, worden de steigers rondom deze woningen gedemonteerd.

image alt

Blok 2

De woningen met bouwnummers 62 tot en met 71 zijn ook onlangs voorzien van
kappen. De metselaars gaan hier de topgevels metselen. De platte daken zijn voorzien van dakbedekking. Hierna worden bij deze woningen de dakpannen en de eventuele zonnepanelen geplaatst.

image alt

Blok 3

De metselwerkzaamheden zijn ook in volle gang bij de woningen met bouwnummer 52 tot en met 61. Bij de hoekwoningen wordt gewerkt aan de laatste slag. Hierna zijn de kappen en dakelementen aan de beurt, naar verwachting in de loop van januari. Na het aanbrengen van de kappen worden de goten, boeidelen en dakpannen geplaatst.

image alt

Blok 4

De hoekwoningen van blok 4, te weten bouwnummer 34 tot en met 42, zijn inmiddels voorzien van topgevels. De aannemer is hier bezig met het plaatsen van de dakgoten en als alles volgens planning loopt, worden eind januari de dakpannen gelegd. Hierna gaat de voeger van boven naar beneden de gevels afwerken en wordt aansluitend het glas gemonteerd. Zodra die werkzaamheden zijn afgerond is er aan de buitenkant niet zo veel meer te zien van de werkzaamheden. De woningen zijn dan in de afbouwfase waarbij de werkzaamheden zich grotendeels binnen afspelen.

Prognose oplevering

De aannemer heeft aangegeven ernaar te streven alle woningen in het 3e kwartaal van 2023 op te opleveren. De prognose wordt altijd gemaakt op basis van de nu aanwezige planning, waarbij er geen rechten aan deze prognose verleend kunnen worden. Onvoorziene zaken zoals bijvoorbeeld vorst, hevige regenval, leveringsproblemen van materialen of bijvoorbeeld vertraging bij Nutsbedrijven kunnen ervoor zorgen dat de prognose niet wordt gehaald. Uiteraard vindt de oplevering in ieder geval conform de overeenkomsten binnen het beschikbare aantal werkbare werkdagen plaats.

Heb je een vraag? Neem contact met ons op
Algemene vraag? Bekijk de veelgestelde vragen