Bouwupdate april 2023

18 april '23

Op de bouwplaats van De Nieuwe Veiling breekt de leukste tijd aan voor de kopers. Langzaamaan verdwijnen de steigers uit beeld en wordt pas echt goed zichtbaar hoe mooi de woningen worden. Nieuwsgierig naar de laatste stand van zaken van de bouwwerkzaamheden? Kijk en lees dan weer gezellig mee met deze bouwupdate.

Op naar de afbouwfase

Inmiddels zijn alle woningen voorzien van kappen en bij bouwnummer 62 tot en met 71 zijn de voegers bezig met de laatste slag. Daarna wordt het isolatieglas geplaatst. De steigers worden gedemonteerd zodra de glaszetters hun werkzaamheden hebben afgerond. Binnen wordt het leidingwerk in de vloer aangebracht voordat begonnen wordt met het aanbrengen van de cementdekvloer. Ook het voegwerk bij bouwnummer 52 tot en met 61 is bijna klaar zodat ook bij deze woningen de beglazing kan worden afgerond.

Vanaf dat moment is er aan de buitenkant niet zoveel meer te zien van de werkzaamheden. In de zogeheten afbouwfase worden de bouwwerkzaamheden voornamelijk nog binnen verricht. De binnenwanden zijn allemaal al geplaatst bij bouwnummer 43 tot en met 51. Daar zijn de installateurs, de stukadoors en de tegelzetters gestart met hun werkzaamheden. Bij bouwnummer 34 tot en met 42 is ruim de helft van de binnenwanden geplaatst en ook hier zijn de installateurs bezig met het installeren van onder andere de warmtepompen en de mechanische ventilatie. Op het moment dat alle binnenwanden bij deze woningen zijn geplaatst, starten de stukadoor en de tegelzetter hun werkzaamheden.

Prognose oplevering

De aannemer heeft aangegeven ernaar te streven bouwnummers 34 tot en met 51 op te leveren in juli 2023. Bouwnummer 52 tot en met 71 staan nu gepland na de bouwvakantie. Rond eind september, begin oktober. Aan deze prognose kunnen echter geen rechten worden verbonden. Onvoorziene zaken zoals bijvoorbeeld vorst, hevige regenval, leveringsproblemen van materialen of bijvoorbeeld vertraging bij Nutsbedrijven kunnen ervoor zorgen dat de prognose niet wordt gehaald.  Uiteraard vindt de oplevering in ieder geval conform de overeenkomsten binnen het beschikbare aantal werkbare werkdagen plaats.

Heb je een vraag? Neem contact met ons op
Algemene vraag? Bekijk de veelgestelde vragen