De Nieuwe Veiling
Logo Logo

Groene omgeving, met alle voorzieningen dichtbij

De Nieuwe Veiling ligt nabij het centrum van Noord-Scharwoude. Het is hier heerlijk wonen, met alle voorzieningen van het dorp binnen handbereik, zoals winkelvoorzieningen en horeca. Ook scholen en het overdekte zwembad liggen op loopafstand.

De voorzieningen van De Nieuwe Veiling

Winkelen

Langedijk heeft veel winkels langs de Dorpsstraat, Voorburggracht en Bovenweg. Voor lekker winkelen kun je hier terecht, maar ook in winkelcentrum Broekerveiling in Broek op Langedijk. Aan de Oostelijke Randweg in het plangebied, naast de Horticoop, komt een Aldi. In het centrum van Noord-Scharwoude is iedere donderdag een kleine markt in de Dorpsstraat.

Recreatie

Het landelijke karakter van Langedijk, het groen en het water, bieden alle gelegenheid om dicht bij huis te recreëren. Fiets door Langedijk en geniet van de mooie uitzichten en verrassende doorkijkjes naar het water. Het is natuurlijk ook heerlijk varen: sloten, bruggen, plassen en het kanaal zorgen voor afwisselende en leuke vaartochten. Langedijk heeft een passantenhaven en bootverhuurders. Voor recreatie in de natuur kun je ook naar recreatiegebied Geesterambacht, met fiets- en wandelpaden, bos en een plas met stranden. In Langedijk zijn ook 2 kinderboerderijen.

Kunst en cultuur

In verschillende grote en kleine musea, verspreid over het hele dorp, komt de historie van Langedijk tot leven. Zoals in museum BroekerVeiling, de oudste doorvaar groenteveiling van Nederland. Hier kun je meedoen aan een echte veiling. Vanuit dit museum vertrekt ook een rondvaart door 'Het rijk der duizend eilanden’. Verder is de RK Sint-Jan-de-Doperkerk, een rijksmonument uit 1905-1906, een bezoekje waard.

Sport en vrije tijd

Langedijk biedt ruime keuze aan sport- en vrije tijdsverenigingen. Er zijn 2 zwembaden, een openluchtzwembad in Sint Pancras en een overdekt zwembad in Noord-Scharwoude. Voor fitness kun je terecht in een uitgebreid sportcentrum in Noord-Scharwoude.

Onderwijs

Ook voor onderwijs zijn er goede voorzieningen in de directe omgeving van De Nieuwe Veiling. Er zijn goede scholen in de buurt, zowel voor basis- als voor voortgezet onderwijs.

Legenda / Filter 3
Kies woningsoort
Gepland Beschikbaar In optie Verkocht In aanbouw / bewoond
Perfect Uitstekend Goed

Voor de beste ervaring maakt deze website gebruik van cookies. Wat betekent dit voor jou?