De Nieuwe Veiling
Logo Logo

We hebben geen resultaten gevonden.
Probeer het nog eens met een andere zoekterm of stel je vraag via chat, mail of telefoon.

Vragen over de financiering

Wanneer moet ik mijn hypotheek rond hebben?

Zodra de bouw van de woning definitief doorgaat, word je door de notaris uitgenodigd om de leveringsakte en hypotheekakte te passeren. Het is verstandig om de hypotheek rond te hebben zodra je in de gelegenheid wordt gesteld de akte te passeren.

Wat als ik mijn hypotheek niet rond krijg, zit ik dan aan de koop vast?

In de koop- en aannemingsovereenkomst zit een ontbindende voorwaarde voor het verkrijgen van een hypotheek. Als je onverhoopt de hypotheek niet rond krijgt, kun je binnen een periode van 2 maanden na aankoop de overeenkomst ontbinden. Je kunt dit doen door de ontbinding aan te vragen aangevuld met tenminste 2 afwijzingen van geldverstrekkers.

Wanneer start ik met betalen?

Zodra je naar de notaris gaat voor het passeren van de leveringsakte en de bouw is nog niet begonnen, betaal je de koopsom van de grond. De aanneemsom betaal je vervolgens in termijnen vanaf het moment dat de bouw start. De notaris verzorgt bij het passeren van de leveringsakte de betaling van alle tot op dat moment verschuldigde termijnen en eventuele rente. Na de start van de bouw en zodra een bepaald punt in de bouw is bereikt, ontvang je van de aannemer een factuur, die je vervolgens binnen 2 weken dient te betalen. Je kunt voor betaling zorgen door de factuur uit eigen middelen te betalen of deze door te sturen aan jouw hypotheekverstrekker. Als het passeren van de leveringsakte bij de notaris heeft plaatsgevonden, zal de hypotheekverstrekker zorgdragen voor betaling.

Kan ik de woning (deels) met eigen geld betalen?

Ja, dat is mogelijk. Het is verstandig om dat zo snel mogelijk aan de notaris door te geven. Dit in verband met het inplannen van de afspraak voor het passeren van de aktes.

Kan ik ook mijn eigen notaris kiezen?

Kan ik ook mijn eigen notaris kiezen?

Wat is bouwrente?

Als je later in een project instapt dan betaal je rente over de reeds vervallen termijnen tot aan de datum van overeenkomen van de koop- en aannemingsovereenkomst. Het percentage van deze rente is in de overeenkomsten vastgesteld. Deze rente wordt bouwrente genoemd en is niet fiscaal aftrekbaar. 

Wat is transportrente?

Dit is de rente berekend vanaf datum overeenkomen of zoveel later als vastgesteld in de koop- en aannemingsovereenkomst tot aan de datum van het passeren van de leveringsakte. Het percentage van deze rente is in de overeenkomsten vastgesteld. Deze rente wordt transportrente genoemd en is wel fiscaal aftrekbaar.

Ik heb nog een woning te verkopen, zijn er voor mij mogelijkheden om dubbele lasten te voorkomen?

Dubbele maandlasten zijn niet of nauwelijks te voorkomen. Je betaalt al een gedeelte van de koopsom tijdens de bouw en daarvoor betaal je een vergoeding aan de geldverstrekker. De dubbele maandlasten zijn wel fiscaal aftrekbaar met een maximum van twee jaar.

Vragen over het gebied

Wat wordt de sfeer van het gebied?

Wonen in De Nieuwe Veiling staat voor Wonen in een groene omgeving met alle voorzieningen dichtbij. De nieuwe wijk sluit naadloos aan bij de dorspkern van Noord-Scharwoude. Intieme straatjes, maar ook groen en water zorgen voor een heerlijk woonklimaat. 

Is er openbaar vervoer in de omgeving?

Het dichtsbijzijnde treinstation vanaf De Nieuwe Veiling is station Heerhugowaard, op een kwartiertje fietsafstand. Vanaf hier zijn er treinverbindingen richting Den Helder, Alkmaar, Amsterdam en Haarlem. De bushalte ligt op loopafstand.

Waar kan ik informatie vinden over De Nieuwe Veiling?

Noord-Scharwoude valt onder de gemeente Langedijk. Op de gemeentesite van Langedijk kan je veel informatie terugvinden over voorzieningen zoals scholen, kinderopvang, sportverenigingen en nog veel meer. Kijk hiervoor op www.gemeentelangedijk.nl

Welke voorzieningen zijn er voor scholen en kinderopvang in De Nieuwe Veiling?

Ook voor onderwijs zijn er goede voorzieningen in de directe omgeving van De Nieuwe Veiling. Er zijn goede scholen in de buurt, zowel voor basis- als voor voortgezet onderwijs.

Welke sportvoorzieningen zijn er in De Nieuwe Veiling?

Langedijk biedt ruime keuze aan sport- en vrije tijdsverenigingen. Er zijn 2 zwembaden, een openluchtzwembad in Sint Pancras en een overdekt zwembad in Noord-Scharwoude. Voor fitness kun je terecht in een uitgebreid sportcentrum in Noord-Scharwoude.

Zijn er in de directe omgeving al voorzieningen zoals winkels en horeca aanwezig?

Langedijk heeft veel winkels langs de Dorpsstraat, Voorburggracht en Bovenweg. Voor lekker winkelen kun je hier terecht, maar ook in winkelcentrum Broekerveiling in Broek op Langedijk. Aan de Oostelijke Randweg in het plangebied, naast de Horticoop, komt een Aldi. In het centrum van Noord-Scharwoude is iedere donderdag een kleine markt in de Dorpsstraat.

Wat wordt er naast het project gebouwd? Omliggende bebouwing?

Het gebied wordt ontsloten door de Oranjestraat, de Veilingweg, de Juliana van Stolbergstraat en de Oostelijke Randweg en wordt omgeven door bestande bouw.

Waar kan ik me inschrijven zodat ik op de hoogte blijf van het gebied?

Je kunt je op deze website inschrijven als belangstellende. Per mail word je op de hoogte gehouden en ontvang je bericht zodra de verkoop van het project is gestart.

Vragen over de wijk

Hoeveel nieuwe woningen worden er in de wijk gerealiseerd?

In totaal komen er circa 240 woningen.

Kan ik beter een bestaand huis of een nieuwbouwhuis kopen?

Een nieuwbouwhuis is een huis zonder zorgen waar je geen omkijken naar hebt. Alles is nieuw, alles doet het. Op bijna alles zit garantie en onderhoudskosten heb je de eerste jaren vrijwel niet. Daar komt bij dat je een nieuwbouwhuis ook nog eens helemaal kunt aanpassen aan je eigen wensen. Meer voordelen van nieuwbouw

Zijn er ook starterswoningen gepland?

Jazeker, een deel van de starterswoningen is al opgeleverd. Dit betreft het woningtype Savooi. In toekomsige fases worden nog meer starterswoningen gebouwd. 

Worden er ook sociale koopwoningen gebouwd?

Nee, er komen geen sociale koopwoningen. 

Kan ik mijn auto voor de deur parkeren?

In de binnenterreinen aan de achterzijde van de woningen worden parkeerplekken gerealiseerd zodat je je auto dicht bij je woning kunt parkeren. Bij de woningen met een garage kun je je auto op je eigen oprit kwijt. 

Is/blijft parkeren gratis?

Parkeren in De Nieuwe Veiling is gratis. 

Is er een honden uitlaatplaats in de buurt?

In natuur- en recreatiegebied Geestmerambacht zijn voldoende mogelijkheden om je hond uit te laten. In sommige delen aangelijnd in andere delen kunnen ze het hele jaar lekker los rond rennen. Lees verder

Hoeveel en wat voor soort woningen komen er in de wijk?

In totaal komen er ongeveer 240 woningen in diverse varianten. Woningen voor starters, doorstromers én senioren.

Wanneer start de verkoop van het project?

Een volledig overzicht vind je terug onder het kopje planning.

Hebben de woningen een tuin? Wat is de ligging en wat zijn de afmetingen?

Alle woningen hebben een heerlijke tuin. De grootte en ligging kan per bouwnummer anders zijn, kijk bij het woningaanbod voor deze informatie.

Zijn deze woningen al een keer eerder gebouwd zodat ik ze kan bekijken?

Een aantal woningen zijn al opgeleverd. Een rondje door de wijk fietsen is dus mogelijk.

Hoe lang duurt de bouw en wanneer worden de eerste woningen opgeleverd?

Dit is afhankelijk van de fase waarin het bouwnummer zich bevindt; dit wordt per fase en wonintype bepaald.

Zijn er al brochures beschikbaar?

Zodra het project in verkoop is, vindt je op deze website de uitgebreide verkoopbrochure. Je kunt deze downloaden, maar vaak ook aanvragen. Je krijgt de verkoopinformatie dan toegestuurd. Is het project nog in voorbereiding dan is er vaak nog geen brochure. Je kunt je dan vrijblijvend inschrijven als belangstellende.

Vragen over de woningen

Wie verkoopt de woningen?

Voor de verkoop van de woningen maken wij gebruik van lokale makelaarskantoren.

Welke makelaar is bij het project betrokken?

Bakker Schoon Makelaardij in Noord-Scharwoude. Zij zijn bereikbaar via 0226-343455.

Is woning X (in fase Y) nog beschikbaar? Ik wil graag een optie op deze woning, kan dat?

Als je vragen hebt over de beschikbaarheid van jouw favoriete huis neem gerust contact met ons op. Je kunt ons bellen, chatten of mailen. De status van een bouwnummer (in optie, vrij of verkocht) kun je ook op de website zien bij het woningaanbod. In de meeste gevallen is ook de kavelkaart geactiveerd waar je de status kunt achterhalen.

Wanneer gaat de volgende fase in verkoop?

De verkoop van fase 5 is in mei 2017 gestart.

Kan ik een bezichtiging inplannen?

Nee, op dit moment is er geen woning beschikbaar als modelwoning. 

Ik kan niet bij de (start verkoop) manifestatie zijn, kan ik alle informatie ontvangen?

Alle informatie zal ook online beschikbaar worden gesteld. Hierbij kun je denken aan bijvoorbeeld de brochure, de bouwtekeningen, de meerwerklijsten, etc. Op de website kun je op je gemak nog eens alles nalezen en zelfs downloaden als je dat wilt.

Wie bouwt de woningen?

De woning wordt gebouwd door Aannemingsbedrijf Kuin BV.

Wat is de volgorde van bouwen?

De volgorde van bouwen is gelijk aan de volgorde van verkoop van de diverse fases. 

Zijn er mogelijkheden om de woning naar eigen wens aan te passen of in te delen?

Er zijn mogelijkheden om de woning aan te passen naar eigen wens. Dit geldt overigens meer voor de indeling en het afwerkingsniveau dan de buitenkant van de woning. De aannemer beoordeelt of de gewenste aanpassing past bij het bouwplan en/of deze niet in strijd is met de normen waaraan de woning moet voldoen. De kopersadviseur van de aannemer adviseert je in dit traject. 

Wanneer kan ik bij de kopersadviseur van de aannemer terecht?

Nadat het project 'gegund' is (dit houdt in dat alle opschortende voorwaarden uit de aannemingsovereenkomst zijn verstreken) wordt je door de kopersbegeleider uitgenodigd voor een gesprek.

Zijn er al prijzen voor meerwerk opties bekend?

De prijzen van de diverse meerwerkopties staan vermeld in de meerwerklijst. Deze is beschikbaar zodra het project of de betreffende fase in verkoop is en is te downloaden via de website. 

Wordt de woning opgeleverd met een keuken?

Dit kan per fase in het project verschillen. Meer informatie hierover vind je bij de betreffende woningen. 

Is er een gasaansluiting in de woning?

Ja, er komt er een gasaansluiting.

Wordt de woning opgeleverd met een badkamer?

Ja, de woningen hebben standaard allemaal een badkamer. 

Waar kan ik terecht voor de inrichting van de badkamer?

Deze informatie vind je terug in de technische omschrijving van de woning. Deze wordt per woningtype door de aannemer opgesteld.

Waar kan ik de plattegronden van de woningen downloaden?

Zodra de woning in verkoop is, zie je per bouwnummer de tekeningen en plattegronden. Ook vind je de plattegronden terug in de brochure. De technische verkooptekeningen ontvang je zodra er een optie aan je is verstrekt. 

Welk energielabel heeft de woning/het appartement?

Alle nieuwbouwwoningen hebben energielabel A, dit is het meest gunstige label en staat voor een duurzame en energiezuinige woning.

Overige vragen

Wanneer wordt gestart met de bouw?

Zodra 70% van de woningen is verkocht en de omgevingsvergunning (voorheen bouwvergunning) onherroepelijk is, krijgt de bouwer opdracht om het project te bouwen.

Welke zekerheid heb ik dat mijn huis wordt afgebouwd?

Alle woningen worden gebouwd onder de SWK Garantie- en Waarborgregeling/Woningborg Garantie- en Waarborgregeling. Als eigenaar van de woning heb je hiermee de garantie van een kwalitatief goede woning. Verder weet je dat jouw woning gegarandeerd wordt afgebouwd mochten zich onverhoopt problemen bij de aannemer voordoen. Je hebt bovendien als eigenaar de zekerheid dat eventuele gebreken gedurende de garantietermijn worden hersteld. Voor uitgebreide informatie: www.swk.nl www.woningborg.nl

Heb ik garantie op de woning en zo ja hoe lang?

Een van de voordelen van nieuwbouw is de garantie op de bouwkundige kwaliteit. Deze garantie (en bijbehorende periodes) is vastgelegd in de garantieregeling van Woningborg/SWK.

Van wie koop ik de woning?

De grond koop je van BPD Ontwikkeling BV; je sluit ook de koopovereenkomst met BPD Ontwikkeling BV. De aannemingsovereenkomst sluit je met de aannemer van het project. De aannemer bouwt jouw woning en is ook jouw aanspreekpunt tijdens de bouwperiode van jouw huis. Ook als je vragen hebt over meer- en minderwerk kun je bij de aannemer terecht.

Hebben belangstellenden die in de gemeente wonen voorrang?

In Nederland kennen we vrije vestiging. Dit betekent dat iedereen gelijke kans heeft om een woning te kopen en er geen restricties zijn ten aanzien van de koop.

Hoe vindt de toewijzing van de woningen plaats?

De inschrijfperiode sluit circa 1 a 2 weken na de start verkoop. Vervolgens kijken we naar het aantal inschrijvingen voor het project. De toewijzing vindt plaats op basis van de 1e voorkeur van een bouwnummer. Met andere woorden, als er slechts 1 belangstellende (bijvoorbeeld) bouwnummer 1 als 1e voorkeur heeft opgegeven wordt bouwnummer 1 aan de desbetreffende belangstellende toegewezen. Zijn er meerdere belangstellenden die de eerste voorkeur voor bouwnummer 1 hebben, dan zal er tussen deze belangstellenden geloot worden om te bepalen wie het bouwnummer krijgt toegewezen.

 

Als ik een optie neem, zit ik dan direct aan de woning vast?

Een optie op een woning is vrijblijvend. Tijdens deze periode is de woning exclusief voor jou gereserveerd. In deze periode worden al jouw vragen beantwoord en heb je de gelegenheid de woning te kopen.

Hoe weet ik of ik de woning kan betalen?

Je kunt vrijblijvend een gesprek aangaan met een financieel adviseur van bijvoorbeeld de Rabobank. In dit gesprek krijg je een goed beeld of je de woning kunt betalen en wat jouw toekomstige maandlasten zullen zijn. 

Wat is een ‘optie’ op een bouwnummer?

Een optie is een periode dat de woning exclusief voor jou is gereserveerd. In deze periode kun je al jouw vragen stellen en word je in de gelegenheid gesteld de woning aan te kopen.

Heb ik na het tekenen van de koop- en aannemingsovereenkomst ook nog een bedenktijd?

Na het (online) ondertekenen en ontvangen van de koop- en aannemingsovereenkomst door beide partijen heb je een bedenktijd van één kalenderweek.

Wat betekent koopsomindicatie?

Bij een project dat nog in ontwikkeling is, zijn de koopsommen nog niet definitief vastgesteld. Om je toch een indicatie te geven wat de woningen gaan kosten werken we met een koopsomindicatie. Het is dus mogelijk dat de uiteindelijke verkoopprijzen afwijken van de eerder afgegeven koopsomindicatie.

Wat betekent vrij op naam (v.o.n.)?

Vrij op naam betekent dat je koopt inclusief belasting (21% BTW) en inclusief de notariskosten voor de overdracht.

Moet ik nog rekening houden met extra kosten die ik moet betalen als ik een woning koop?

Bij het kopen van een nieuwbouwwoning moet je altijd rekening houden met extra kosten. Zo heb je bijvoorbeeld kosten bij het sluiten van een hypotheek (advieskosten en notariskosten). Ook maak je kosten voor het inrichten en afwerken van de woning.

Online een huis kopen? Kan ik dan nog wel een ‘echt’ persoon spreken?

Het blijft altijd mogelijk om een afspraak te maken met een echt persoon. Je bepaalt namelijk helemaal zelf hoe je jouw huis koopt. Volledig online, gedeeltelijk online of uitsluitend via persoonlijk contact. Alles kan niets moet. Aan jou de keus.

Voor de beste ervaring maakt deze website gebruik van cookies. Wat betekent dit voor jou?